Ledare. Kajsa Ekis Ekman.

2021-11-07 09:45
Bild: TT/Jessica Gow, Dagens ETC
Puffetikett
Dagens ETC

Det här är strategin när nassarna hyr in Dogge

Att Dogge personifierat antirasism sedan 1993 är inget hinder. Extremhögern tänker nämligen inte ”Det där är ingen äkta rasist” utan devisen är ”Tycker du lite som vi – kom hit”. Poängen med kontakten är endast att göra personen radioaktiv för sina gamla fans.

Tipsa om artikeln via e-post

Dogge har gått på högerextrem bokmässa, låtit sig fotas tillsammans med en nazist och massa människor är såklart upprörda – men ingen tycks fundera över vad det hela betyder.

Alla vet att Dogge är med på allt möjligt, från kinesiska pr-jippon till Gula västarna ­Sverige, att han kombinerar gudstro med att rösta på kommunisterna och tycker det mesta som händer är ganska bra.

Han har själv sagt många gånger:

”Jag får flera hundra förfrågningar på Facebook varje dag, och jag brukar göra alla möjliga saker. Har inte tid att kolla upp vad folk gjort tidigare.”

Han säljer sig till högstbjudande och lägstbjudande, han är inte lojal mot någon och hans närvaro betyder därmed ingenting alls för en arrangör.

Nassarna vet naturligtvis detta, så varför hyr de in honom? Ingen kommer ju tro att nu har nazisterna rätt, bara för att Dogge är där.

Jo, de vill praktisera Rycket.

Rycket är extremhögerns mest framgångsrika strategi, och går ut på att försöka etablera kontakt med alla som har någon liten åsikt som kan överensstämma med deras. Det kan handla om vaccin, sjöfyllerilagen, yttrande­frihet, konst – vad spelar ingen roll egentligen, bara kontakt har etablerats.

Att Dogge personifierat antirasism sedan 1993 är inget hinder. Extremhögern tänker nämligen inte ”Det där är ingen äkta rasist” utan devisen är ”Tycker du lite som vi – kom hit”. Poängen med kontakten är endast att göra personen radioaktiv för sina gamla fans.

Rycket är dock helt verkningslöst utan vänsterns motdrag: Trycket.

När de högerextrema etablerat en kontakt med någon, reagerar nämligen många inom vänstern automatiskt med att trycka ut personen. Hädanefter kommer han inte att bli inbjuden till deras event, för ”hur kan ni bjuda in någon som tagit en selfie med en nasse” och så vidare. Snart kommer varje person som har med honom att göra också att bli radioaktiv, och de som har med dem att göra. För vänsterns devis är tyvärr ”Tycker du inte exakt som vi – ut härifrån!” Personen blir snart isolerad och kommer att reagera med bitterhet. ”Vad fan, här tänker man bara högt om vaccin är bra eller inte och så ska de utesluta en!” Att bli lämnad ensam är inte något som människan är gjord för, därför att hon naturligt söker sig till gemenskapen.

Och vilka är då där med öppna arm­ar? Jo, de högerextrema.

På så sätt accelereras en process som sker såväl i det stora som i det lilla, i offentligheten såväl som bland vänner. Processen är orkestrerad och planerad av högern, för att få över maximalt antal folk till sin sida, särskilt strategiska pjäser. Och likt förbannat går vänstern i fällan varje gång, fullföljer processen, när nassarna rycker så trycker de, hjälper till så gott de kan att få över honom på andra sidan. ”Nazze nazzelito” skriver de nu på Dogges sociala medier.

De inom vänstern som agerar så här tror nog att de står vid Madrids portar och heroiskt ropar ”No pasarán”, medan de i själva verket skickar soldater till fascisterna på löpande band. Fascisterna behöver bara göra anspråk på någon, så kastar vänstern ut den och brännmärker den så att den aldrig ska kunna komma tillbaka. 30 år i anti­rasismens tjänst blir då ingenting mot en selfie.

Den vänster som agerar så här blir i själva verket volontärer i extremhögerns tjänst. De ger extremhögern allt de pekar på, alla åsikter de stjäl, alla människor de rör vid. Säger rassarna nej till EU? Varsågod, ta den åsikten, vi släpper den! Säger rassarna stoppa kriminaliteten? Varsågod, ta den åsikten! Ta Dogge på köpet! Vi får väl ta åsikterna som blir kvar, ja till EU och brott och hedersvåld, eller i alla fall inte nej, och de människor som blir över, någon blek jävel med Kånken som tycker alla rätt för att dölja att han är pedofil.

Hallå! Vad fan håller ni på med? När ska vänstern bestämma sig för att ta över? Bli inkastare istället för utkastare? Få hela befolkningen på sin sida?

Om någon tar selfie med nazist – säg ”den här personen är vår” och skicka honom 500 inbjudningar, gör allt för att få honom att stanna! Framför allt: tala med honom.

Den svenska extrem­högern har en huvudfråga, och det är rasismen. Den kan man inte kompromissa med. Det är också den som är slutmålet för rasisterna  – de andra frågorna tjänar framför allt som krokar för att få över folk.

Och där måste vänstern ta upp kampen.

Tipsa om artikeln via e-post
Kajsa Ekis Ekman
Kajsa Ekis Ekman 

Är frilansskribent, författare och ledarskribent för Dagens ETC. Aktuell med boken ”Om könets existens – tankar om den nya synen på kön”.