Kultur & Nöje.

2021-09-15 18:04
Drottninglandet
Drottninglandet
Puffetikett
ETC Play

Dagens Play-tips: Drottninglandet

ETC Play är tjänsten där du hittar kvalitativ långfilm, ljudböcker, podd och godbitarna från nätets streamingsajter. Här är dagens val från redaktören. 

I Bjurholms kommun driver mjölkbonden Mats-Åke släktgården vidare tillsammans med sin thailändska sambo och hennes säsongsarbetande släktingar. På gården bor även ladyboyen Pinit. På dagarna vallar ”Pinnen” kor som en norrländsk cowboy och på nätterna dominerar hen dansgolvet i stan som fabulös discoprinsessa. I en av granngårdarna bor Thongluk, som lämnade en våldsam och svartsjuk man för att starta ett nytt liv åt sig och sin son i Sverige. Tillsammans med sin blyge svenske bonde drömmer hon om välförtjänt semester, om bara den nya moderna mjölkroboten kunde börja fungera.

En bit därifrån bor några thailändska munkar i en Västerbottengård. På ett berg står en enorm buddhastaty och blickar ut över en skogssjö. Tjugo år sedan de första bärplockarna dök upp i de norrländska skogarna är inlandet inte längre vad det en gång har varit. Ett nytt Sverige håller på att ta form. I Drottninglandet möter vi tre personer med djupt mänskliga drömmar om kärlek och ett drägligare liv. De lever på en plats där det inte längre finns något utrymme för fördomar.

Hyr filmen här.