Kultur & Nöje.

2021-09-24 02:59
Ison Glasgow (till höger) tillsammans med Felipe Leiva Wenger (till vänster), mer känd som ”Fille”.
Ison Glasgow (till höger) tillsammans med Felipe Leiva Wenger (till vänster), mer känd som ”Fille”.
Puffetikett
Dagens ETC

”Alla kan bli legender”

Ison Glasgow förbereder nu showen ”För evigt med Ison och Fille” där duon tillsammans med tre skådespelare och DJ Taro berättar om att komma från orten och kämpa för sina drömmar. Dessutom ska en lokal artist från varje ort dit de kommer få medverka på scen.

Vad vill ni berätta i föreställningen som ni inte kan berätta i er musik?

– Det som vi berättar på ­teater­scenen är en förlängning av vår musik och nu får vi chansen att bygga en tydligare bild runt omkring just den musiken. Så det är mer att vi får chansen att visa mera och dra in tittaren djupare där text, musik och erfarenhet är ett stort fokus.

Hur känns det att stå på en teaterscen?

– Det blir en kul upplevelse, men inte första gången för oss. Nya ögon och nya människor får chansen att ta del av det vi ska framföra. ­Samtidigt ser vi fram emot att tillsammans med de som kommer på showen skapa en legendarisk stämning där alla känner sig inblandade.

Vad letar ni efter hos de ­lokala förmågorna som ska uppträda i slutet av varje föreställning?

– Vi letar efter någon med driv och hunger. Som har en ambition att bli större och tänka större – någon som redan vet att den förtjänar att stå på scenen med oss. En chans är allt man behöver för att bli legendarisk, den chansen erbjuder vi så vi alla kan bli legender.

För evigt med Ison & Fille

Showen ska turnera med Riksteatern runt hela landet under våren. Den som vill bli utvald till showen ska spela in ett videoklipp där man sjunger, dansar eller spelar ett instrument till den instrumentala versionen av Ison & Filles låt Ny Dag och ladda upp det på Tiktok eller Instagram under #RiksteaternChallenge.