Debatt. .

2014-03-14 06:30
I Rosenbad sammanträder regeringen och statsministern har sitt tjänsterum där.   Bild: Holger Ellgard / Creative Commons
I Rosenbad sammanträder regeringen och statsministern har sitt tjänsterum där.

Jämställdhet i Rosenbad räcker inte

Om vi menar allvar med ett demokratiskt samhälle är det dags att fördela makten jämt och motarbeta bortsortering av människor med icke-svensk bakgrund, skriver Esabelle Dingizian (MP).

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Att tidningen Dagens Samhälle uppmärksammar ”Välfärdens 100 viktigaste kvinnor” är helt i sin ordning. Givetvis ska vi lyfta kvinnor som gör avtryck inom privat och offentlig välfärdssektor. Men det är samtidigt oroande läsning. Listan saknar mångfald – där finns bara ett par kvinnor med utländsk bakgrund representerade. Är det så dagens Sverige ser ut?

Inför 8:e mars lovade S-ledaren Stefan Löfven jämställt på alla politiska poster i regeringskansliet och den statliga förvaltningen. Det är bra att Löfven ser problemet med männens överrepresentation på landets ledande positioner. Jag hoppas bara att han också funderat kring mångfald inom respektive kön. Idag diskuterar vi gärna könskvotering, och rösterna för en positiv särbehandling tycks bli allt starkare. Jag är själv en av dem. Men det är inte tillräckligt.

Listan i Dagens Samhälle skickar en tydlig signal. Praktiskt taget alla av de 100 högst ”rankade” kvinnorna på maktpositioner är vita kvinnor. Det handlar om rekryteringar som ofta påverkas av politiker. Men om vi menar allvar med ett demokratiskt samhälle är det dags att fördela makten jämt och motarbeta bortsortering av människor med icke-svensk bakgrund.

Så vad ska Löfven göra? Han vill uppenbarligen skapa jämställdhet i Rosenbad. Det är goda nyheter och en viktig åtgärd. Samtidigt vill jag uppmana Löfven och Fridolin-Romson att inse vikten av att ha en personalstyrka som speglar vårt mångkulturella land. Det krävs en ordentlig genomgång av rekryteringsprocesser för att uppnå detta. Min hemkommun Botkyrka är ett bra exempel där man fokuserat på mångfald inom rekryteringarna, även om det är en bit kvar. Våga se och lär av lokala tillvägagångsätt.

För att vår nya regering ska ha trovärdighet i kampen för ett rättvist samhälle gäller det att ta vara på allas kompetens. Annars blir den där listan till för en vit elit.

Esabelle Dingizian (MP) 
Riksdagsledamot